zaterdag 29 september 2012

September...vakantiemaand...lappenmand.

De gehele maand september staat bij ons in het kader van vakantie, dan wordt er niet met de Quest gereden, en is hij geruild met de ATB waar ik in het Catalaanse deel van Spanje (Costa Brava) af en toe ATB. tracks rij.

Dit probeer ik regelmatig te doen, de andere dag breng ik deels onder water tussen de geschubte/geschaalde vrienden door of zijn wij op een van de  cala's te vinden, genietend van het zonnetje en de zee.
Deze vakantie heb ik weer spectaculaire duiken gemaakt op mooie plekjes, zowel met de boot als vanaf de kant.
Die ATB. tracks liggen erbij zoals ze zijn, vaak eerst enige jaren alleen bereden door lokale fietsers, daarna hier en daar voorzien van verfstrepen op een rots of boom, de laatste jaren worden er steeds meer bordjes op bomen gespijkerd.
Let wel, je mag er ook op wandelen, dus houdt respect voor elkaar je kunt elkaar altijd een keer nodig hebben op zo'n afgelegen route.
Je kunt er wel eens een paar uur niemand tegenkomen, neem dus voldoende water, eten en wat reservedelen mee (bi- en buitenband, multitool, kettingpons)

Ik had al een paar keer hetzelfde laatste stuk van de track gereden en in één van de afdalingen bespeurde ik al een keer dat de fiets toch wat onrustig ging glijden, al een paar keer de vering strakker en losser gezet (met knopje op het stuur)  maar dat had weinig effect de laatste dag van onze vakantie was ik toch iets te overmoedig en ja hoor ineens twee wielen tegelijk glijden, te plat en liggen.
Flinke schaven en gat in mijn hoofd waren de gevolgen, voorzichtig mijn laatste water over de wonden gespoeld en meteen terug naar het appartement om daar de schade op te nemen en onder de douche te springen.
Gelukkig niets gebroken maar wel flink schade aan mijn lijf.
De lering was toch een te hoge snelheid, daardoor moet je te sterk afremmen en dan glis je op een gegeven moment door.
Ik had al een tijd geen diepe schaafwonden meer gehad maar nu weet ik  weer hoe het voelt Grrrrr.
Weer in Nederland aangekomen zijn we hier ondertussen de herfst ingerold en ga weer lekker met de Quest op pad.
Hier en daar nog wat klein onderhoud en dan gaan we weer langzaam aan het werk en de daarbij behorende dagelijkse ritten.

3 opmerkingen:

 1. hallo Willem,

  je had gereageerd op mijn blog, wil je me ff bellen 0652334519

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem , ik las dat je problemen had met je airport en las ook het korte antwoord van wim.s
  Ik heb ook zo een ding liggen en had nooit last met opnieuw aanmelden , hij is alweer een tijdje afgekoppeld omdat ik m niet meer op m,n stereo aan kan sluiten maar ik wil m wel weer eens aanmelden en dan kunnen we de netwerk instellingen even doornemen, misschien helpt dat.
  ik geloof dat je m,n mail hebt ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerrit, nee ik heb je mail niet, maar zou het probleem graag oplossen, ik weet ook niet hoe het komt, heb een mooie verzameling muziek op de iMac en iPhone maar het ieder keer aanmelden en configureren van de Airstream Express ontneemt mij het plezier om er mee te werken en de afstand tussen pc & versterker is te ver om uit het zicht te bedraden bovendien is het geluid van de Airstream best wel goed.
   Mail even naar wfvierbergen@kpnmail als je wilt.

   Verwijderen