maandag 16 december 2013

Over stekkerverbindingen en zekeringhouders gesproken

Ik hoor links en rechts best regelmatig gemopper over de stekkers en zekering houders (twee AMPjes) in onze velomobielen. Mijn vorige fiets was uitgerust met de grotere ronde stekkers zoals standaard op de EVO. lampen en batterij houders zat gevulkaniseerd je zocht er een contra-stekker bij uit de catalogus van Conrad en klaar is Kees.

Probleem is dat onze fietsen veel meer stoten en klappen dan een open fiets, tevens is er, vooral in de  toch al natte winterperiode altijd een ietwat zout milieu door ons lichaamsvocht al dan niet aangevuld met pekel/nitraat uit de strooimiddelen die ook vloeibaar op de wegen/fietspaden gestrooid/gesproeid worden.
 Dit is een oxydatiebron pur sang, en zal mede door de vrij lage aanlegdruk in de ronde bus stekkers tot slecht contact leiden waardoor de lichtsterkte van de Lumotecs zal gaan fluctueren bij vermogens-afname zelfs als je alleen het licht aan hebt zie je soms deze fluctuatie (komt alleen maar door slecht contact)

Ik heb nu stevige, waterdichte steekzekeringhouders met goede kwaliteit koperen stekkers en draad en waterdichte stekkerhouders gevonden waar je verzilverde stekkertjes in kunt drukken. De bedrading kun je er inknijpen met AMP. tang of solderen. De isolatie van de draden wordt met siliconen rubberjes afgedicht in het stekkerhuis en de huizen onderling zijn ook weer afgedicht met een sliconen afdichting.
Als je ze in nabijheid van het instapgat monteert kun je ze gemakkelijk in en uit elkaar klikken.

Deze stekkers worden al jaren door gerenomeerde auto/motorfietsmerken gebruikt en zijn dus uitvoerig getest onder zware omstandigheden.
Tot voor kort waren ze niet los te koop maar die markt is nu vrijgegeven en ik heb er wat in voorraad genomen. Als je zelf niet handig bent of het niet aandurft kan ik ze ook voor je monteren.
De prijzen zijn me nog niet bekend maar daar kom ik mee wanneer ik daar iets van hoor.

In een eerder bericht heb ik aangegeven dat het mij leuk lijkt de lichtjestour door Landsmeer/DenIlp te maken met wat Velonauten, vooralsnog wil ik dit as. donderdag doen, om 19.00 uur bij de sluis (aan de weidevennezijde) in Purmerend verzamelen, uiterlijk 19.30 vertrekken.  Heen en terug door Landsmeer en dan weer terug naar Purmerend misschien even opsteken voor een bakkie leut of snert en dan naar huis terug. Ik zal rechtstreeks vanuit mijn werk die kant op komen dus een ieder is welkom.
Als er weinig mensen kunnen laat het dan even weten dan prikken we nog een andere datum.

  

5 opmerkingen:

 1. Dag Willem,

  Ook ik heb al na 3 maanden de originele stekkers eruit gegooid, en vervangen door Molex contacten, ook wel bekend als Tamiya stekkers in de modelbouwwereld. Die werken tot nu toe feilloos, dus ik ben tevreden. De jouwe zien er ook robuust uit, en ook goed vochtdicht denk ik.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem, ik kan in principe wel, maar wil even thuis overleggen, omdat het mijn enige vrije avond is deze week. Je hoort van me! Groet, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die tamiya stekkers die had ik al in de alleweder, kende ik nog van de modelbouw
  die zekeringhouder van jou heb ik ook, gevonden bij halfords

  groeten, andre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willem, mij gaat het donderdag niet lukken. Zaterdag zou wel kunnen. Wilco

   Verwijderen