zondag 4 oktober 2015

Prachtig oktoberweer

Na drie weken vakantie heb ik weer aardig honger naar de DF in Spanje wel een paar keer met de ATB op pad geweest maar dat is toch heel wat anders. Gebruik hem daar voor de dagelijkse boodschappen met rugzak en dat is het.

Langste ritje was 40 km. en er is lang niet zo een goed fietspaden netwerk als hier vaak moet je achter de witte zijmarkeringstreep zien te overleven terwijl de rest van het verkeer met 90+ langs je raast of het terrein opzoeken maar aangezien de wielen voorzien zijn van Kojaks blijf ik liever op de weg.
Bovendien was het sommige dagen veel te warm om een lange rit te maken de wind is dan net een hete föhn en ik jaag er dan een liter water per uur door.

Vanmorgen 125 km. met de DF gereden en dat was toch wel weer even wennen vooral omdat op de ATB 175 mm cranks zitten;  andere belasting op je knieën, kuiten en voeten. Ook de aanhechtingen van de bovenbeenspieren worden langer en op een ander moment belast en ontlast maar het ging weer lekker

Zoals gezegd weer heerlijk genoten van al het moois onderwater en veel gezeild met de WETA dus lekker bijgetankt.


Nu nog een weekje vrijaf (verlofdagen opmaken) zo te zien blijft het nog een paar dagen knap weer goed om te acclimatiseren.

Ik hoop de aankomende week nog een paar grote ritten te maken om weer wat basis op te bouwen en vanaf volgende week aan de slag bij mijn nieuwe werkgever het zal wel wennen zijn maar ik heb er zin in.

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Bij Cap de Creus (natuurreservaat) zijn nog mega scholen te zien maar ook veel van alle andere soorten en omdat er al enige decennia niet gevist mag worden worden ze ook groot en er is veel jonge "aanwas" Furio Fito is een van de weinige plekken waar alle andere van oudsher in de Middelandse zee levende vissen en schaaldieren nog voorkomen. Bij de Medes eilanden was dit ook maar daar wordt veel te veel gedoken (fileduiken) en het gaat gestressed omdat de kwantiteit boven kwaliteit gaat.

      Verwijderen
  2. Succes met je nieuwe baan Willem , en hou die DF recht op de weg.

    BeantwoordenVerwijderen