maandag 16 november 2015

Herfst is in volle gang

De woon<>werk kilometers tikken gestaag door waren het er eerst 52 per dag zijn het er nu nog 32 per dag en dat scheelt best wel....zijn er ca. 100 per week minder als de afgelopen 14 jaar.
De nieuwe baan bevalt goed.....het werk is iets anders en ik loop tegen veel puntjes aan maar dat hoort bij een nieuwe uitdaging. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd.
Perfectionist die ik ben moet ik hier wel even aan wennen maar het is tot nu toe leuk en wederzijds naar tevredenheid.
De DF houd zich ook als woon<>werkfiets prima  de natte omstandigheden van de afgelopen weken zijn goed te doen en dankzij de op de racekap geplaatste extra B&M 80 lux lamp veilig rijden over de slecht of niet verlichte polderwegen.
Ik had al eerder aangegeven andere wielen te vlechten voor in de winter ivm. de combinatie pekel en de carbon platen aan de buitenzijde van de wielen het water laat pekel achter en deze concentratie zal alleen maar oplopen (s'nachts hoor je het knagen aan de Alu en stalen delen) vandaar de andere wielen met alleen maar wieldoekjes.
Voordeel is ook weer dat je geen banden hoeft te wisselen (net als bij de auto als je winterwielen gebruikt)
Nu ik het daar toch over heb: na zowat 30 jaar Volvo gereden te hebben (van oude eenvoudige bakkies met > 500.000 km. op de klok tot moderne "dikke" V70T5) afscheid genomen van het eens zo mooie en betrouwbare Zweedse merk de toenemende invloeden van Ford en het Chinese moederbedrijf Zhejiang Geely Holding Group hebben de modellen dermate beïnvloed dat de verkoopcijfers wel omhoog gegaan zijn (penetratie van de markt met vooral populaire modellen, kijk maar naar de leasemarkt) Dat wij ons niet meer konden vinden in de eenheidsworst.
Dan moet je natuurlijk wel een alternatief hebben dus nog een eigen smoel en karakter, we wilden de ruimte van de Estate niet missen,  en met onze vierduizend vakantie- en vierduizend boodschappen/zeghetmaar  kilometers per jaar willen we wel een "fijne verwen auto" rijden om het gemis aan de fiets maar goed te maken zal ik maar zeggen (wat een smoes cheche) het werd dus een BMW X3 geen showroom modelletje maar wel met slechts 60.000 km. en de sprookjes zijn de wereld niet uit ze heeft altijd binnen gestaan, gepoetst en vertroeteld braaf op tijd de beurtjes etc. etc. bovendien heeft de vorige eigenaar  er ook nog eens de volledige optielijst bij gekocht dus wij zijn er wel happy mee na zowat een jaar zoeken naar de meest geschikte en betaalbare kandidate.


5 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,'

  Veel veilige en onderhoudsvrije kilometers toegewenst!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dank je dat zal wel lukken alhoewel....elke merk auto heeft op zijn tijd onderhoud nodig net zoals je fiets en andere slijtdelen, zelf heb je toch ook af en toe wat onderhoud nodig????

   Verwijderen
  2. Klopt Willem! Bedoelde meer ongepland onderhoud, zoals pech onderweg. Heb een collega met net zo'n auto, en die kreeg na anderhalf jaar te maken met een kapotte turbo.........dat was ongepland onderhoud!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Ja ook de winterbanden zitten op lichtmetalen velgen

  BeantwoordenVerwijderen