zondag 7 augustus 2016

Heg gesnoeid en ritje in de QV gemaakt

Vanmorgen het begin van de begroeiing bij de rotonde van Oosthuizen gesnoeid de Provincie heeft nog geen stappen ondernomen en de gemeente heeft het afgeschoven. Ik hoop dat het afdoende is.
 Een paar  oud-dorpsgenoten hebben mij gevraagd waarom ik dit aan het doen was, de meesten onderschreven mijn actie.
 Zelfs voetgangers die hier elke dag lopen om hun honden uit te laten worden regelmatig zowat van de sokken gereden jammer dat het zo loopt.
 Gisteren was ik even naar Dronten om wat zaken af te handelen omtrent Velomobielservice Noord Holland en ik had mijn fiets sandalen uit voorzorg meegenomen; misschien stond er een QV op mijn maat afgesteld om er even mee te rijden en zo mijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Gelukkig, ik had mazzel  en kon een ritje maken in een mooie lichtblauw-witte QV de fiets is nog niet afleveringsgereed en moet hier en daar nog veranderd worden.
De DF gewend is de instap royaal, de bevestiging van de bovenkap is voorlopig met klittenband.
 Wat meteen opvalt is de "hoge" neus, zicht op de weg voor je is hierdoor nihil, weer even wennen dus. 
De aandrijving voelt stijf, de fiets deint wel als je op hogere snelheid door accelereert.
Het schakelen en remmen is normaal zoals elke andere Velo overhellen in de bocht doet de fiets niet of nauwelijks, maar nog minder als de DF (mijn DF helt nauwelijks over) nadeinen als je door een bult rijd wel dribbel op klinkerwegen valt erg mee het comfort is op hoog niveau maar dat moet ook je voorkeur zijn. Overal om je heen is ruimte zat voor degenen die dit nodig heeft het gewicht zal hierdoor alleen maar toenemen. Groot voordeel is dat het service luik van onderen zit, beter af te dichten tegen de regen en te vervangen als je voetbulten doorgesleten zijn. Al met al een mooie fiets met goede rij eigenschappen terwijl ik het 4de wiel niet als nadelig heb ervaren tijdens mijn (te) korte ritje.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Willem, als je de bagageruimte in de QV vult met helium zal het gewicht juist afnemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan ik nu een bod doen op je DF of stap je niet over :-) ??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan Willem! Gewoon zelf actie ondernemen is (helaas) meestal het snelste, niet de juiste methode misschien, maar wel afdoende.
  Mooi dat je de QV goedkeurt, al verwacht ik niet dat je overstapt, de DF zal voor jouw zeker nog een hele tijd voldoen denk ik?

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. Hi Adri ik heb begrepen dat ik ook weer niet teveel stampei moet maken.....als er zich op deze lokatie nog meer fietsers verongelukken maken ze er gewoon een voorrangskruising voor het snelverkeer van da's de goedkoopste oplossing, hoeven ze het ook niet fietsveiliger te maken.
  De QV rijd en stuurt gewoon goed niets meer en niets minder om ruimte zit ik niet te springen, PleXaT in de DF en op meer gewicht zit ik niet te wachten, ik moet 12 van de 52 ww. kilometers vaak optrekken en het comfort in de DF bevalt mij nog steeds ik houd meer van een BMW dan van een lelijke eend.
  Verder wil het oog ook wat maar dat is een kwestie van smaak het zicht vlak voor de fiets valt mij tegen en de vrij bereikbare voorwielen bevallen mij Qua onderhoud etc. beter dus overstappen zal ik niet zo snel doen ook omdat de DF vooral met de gemonteerde stuggere veren perfect stuurt zonder overhellen (zo scherp sturen vreet wel banden)

  BeantwoordenVerwijderen