zondag 17 december 2017

Regen en sneeuwruitje.

Vorige week tijdens de sneeuwbuien toch een keer gereden en net als met regen en hagel komt er afhankelijk van de windsterkte en hoek ten opzichte van de fiets wel het een en ander naar binnen.
Het vizier geheel sluiten kan natuurlijk ook maar bij flinke inspanning begint de temperatuur ook flink op te lopen, ik wil toch meer ventilatie anders krijg je gewoon niet voldoende zuurstof binnen.

Dit inregenen door het deels geopend vizier is vervelend en pijnlijk voor je ogen en je wordt er toch langzaam nat van vooral met schuine tegenwind is dit irritant en komt het hard aan ik had al geruime tijd wat stukjes Lexan klaarliggen, gedoneerd door Wim Schermer en daar heb ik een stukje van op maat geknipt om er een extra ruitje van te maken en dit met klittenband bevestigd; een ander kleiner stukje Lexan kan ik naar de zijkant van het vizier verplaatsen, zowel links als rechts,  om zo de nattigheid bij zijwind buiten te houden.
 Het regent hier inmiddels weer flink en dit zal morgen ook wel zo zijn dus kunnen we het mooi uitproberen of mijn spinsel naar behoren werkt.

5 opmerkingen:

 1. Klopt Willem, is voor mij ook de enige optie als ik "dicht" rijdt, vizier iets op een kier om voldoende ventilatie te hebben. Wat er dan binnen komt moet ik maar voor lief nemen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb jij het bedieningspootje van het vizier door je pinlock heen? blijft dat voldoende vochtdicht (condens)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, Reinier&Wim, afgedicht met een O-ringetje, heeft tot vorige maand beetje "condens gelekt" ik had het verwijderd voor de winter, en toch nog maar weer geprobeerd mrt ander Viton ringetje (hebben er een paar honderd in alle soorten en maten in voorraad) dus.....dicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo allemaal

  Voor degenen die failliet zijn, Interdit Bancaire, of die projecten en anderen hebben, maak je geen zorgen, want de kredietfinanciering van onze instelling kan helpen met de lening.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Rolandgadner@outlook.de
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen