zaterdag 2 december 2017

Tijdje stil

                                             Tijdje stil......      

De titel stond al een tijd klaar, drukte op het werk, regelmatig s'avonds instructie geven aan brandweer collegae, begeleiden en waarnemen tijdens oefeningen zijn de zaken waar ik mij mee bezig houdt nu ik zelf niet meer repressief optreed slokken meer tijd op dan voorheen.

Elke dag forensen met de DF blijft een verademing, vooral fijn als ik de rode rijen lichtjes op de A7, en het gehaaste file ontwijkend over de N247 razende automobilisten het verkeer zie "opdrijven" tot er weer eens een klappertje is.......
tot nu toe, 21100 km. verder is er buiten twee keer een defecte accu door corrosie of draadbreuk weinig defect aan de fiets en ben er erg tevreden over.
Op een "onwillige" hoofdschakelaar (beetje contactspray) of gebroken tellerdraadje (opnieuw solderen en waterdicht verbinden met krimpkous) na geen brokken gehad.
Gewoon het onderhoud en genieten.

Af en toe een setje banden, de tweede achterband heb ik zojuist vervangen door een verse, (Conti sportcontact) nog niet versleten maar uit voorzorg, en het diamantprofiel is er aardig afgesleten, scheelt veel grip op natte en gladde wegen.

Voor meteen maar de winterwielen gemonteerd met verse sportcontact, blijf toch liever met 28mm's rijden ivm. de grip vanwege de hogere druk op de weg.

Een ander fenomeen dat ik wat minder Blog is mijn boot, ben er dit jaar veel mee op het water geweest en dat vreet ook tijd.......maar is wel ontspanning en vooral leuk recreëren.
Ben een paar jaar geleden serieus zeilles gaan volgen,  had het vroeger wel gedaan maar de eigenaar/schipper vertelde mij wat en wanneer ik iets moest doen of laten dat is wel heel anders dan zelfstandig zeilen,  ik wist wel waar ik aan begon.

Ik had al een paar keer een bootje gehuurd in Monnickendam maar zelf je eigen boot (trimaran) is het toch wel,  gezellige catamaran-zeilclub in Warder waar we elkaar met van alles helpen om fijn te zeilen op het Markermeer met af en toe een tourtocht, wedstrijdje of gezellig samenzijn.

Na een fantastische zeilvakantie langs de Zuid-Westkust van Griekenland was het af en toe genieten in eigen land met de WETA.

Het is al weer een paar weken donker als ik te werk ga en donker als ik weer thuiskom, nat, guur en vochtige lucht dus de bekende blubberbenen zijn in aantocht maar tot nu toe valt het mee met de vorm en conditie.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  Fijn dat je DF zo goed bevalt, ik vond het ook een geweldige fiets tijdens mijn korte proefrit!
  Dat het een tijdje stil is op de blog gebeurd ons allemaal wel eens, soms gaan andere dingen voor, of je hebt er geen zin in, had ik ook onlangs.
  Ik heb geen files onderweg, maar kan me voorstellen dat je met een vette grijns langs al die ingeblikte gefrustreerden flitst.......Mooi is dat!
  Natuurlijk heb ik ook weer al 2x donker bij weggaan en thuiskomen, en de vorstperiode van de laatste week maakt de snelheid ook niet hoger...........De vorm is goed, maar af en toe voelt het inderdaad of je over het strand door het mulle zand aan het rijden bent.....Komt weer wel goed als het warmer wordt.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om ook eens andere banden te proberen inderdaad. Zo kwam ik op een oude bekende via een tweedehands deal Primo's 37-406 (volgens eigen maatanduiding). Daar heb ik inmiddels de kevlar versterkte versie van binnen, erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. En waarom niets over het zeilen? Ik vind dat er buiten in de door de mens fossiel met waterdamp volgeplofte atmosfeer weinig meer te genieten valt. De zon komt er praktisch niet meer doorheen.

   Verwijderen
  3. Ja Mick je hebt gelijk......ik heb ook niets met motorbootjes of speedboten, kruisers ed. soms mooi om de techniek te bekijken maar gaan waar de wind je brengt is toch wel heel mooi en kan mij voorstellen dat men een hekel krijgt aan gemotoriseerd varen, vooral door de onkunde van sommige schippers.
   Je komt op zeil altijd op de plaats van bestemming maar soms duurt het wat langer of moet je improviseren, zelfredzaamheid, je zelf tegenkomen, emoties controleren zijn zomaar een paar
   steekwoorden die in mij opkomen als ik aan het zeilen ben....meestal alleen soms met een paar (Catamaran) clubleden omdat ik een Multi Hull bootje heb kon ik onderdak vinden bij de Catamaran club in Warder.
   Ik had jaren geleden dezelfde boot gehuurd toen wij in Spanje waren en de eerste keer dat ik langs de Catalaanse kust zeilde zat ik ineens te janken van plezier en emotie....felblauwe zee, bergen, mooie oude vissersdorpjes, zon, golven en wind....toen was ik om.
   Mick, als je van de zomer eens mee wilt zeilen laat het maar weten, goed humeur mee en werken geblazen als er voldoende wind staat heb je ook met twee man je handen vol hoor.

   Verwijderen
 3. Mijn eerste Quest, de 176 stond op verdroogde Primo Comets, reed erg stug en had er een paar honderd kilometer mee gereden toen ik ze verving door Kojaks...daar had ik al gauw spijt van van wege de hogere rolweerstand en dweilen in de bochten gelukkig had Halfords in Hoorn nog twee Primo's hangen; hadden ze eens besteld voor montage op een kinderfietsje en waren nooit afgehaald. Vervolgens heb ik ze tot op de draad opgereden want ze waren niet echt slijtvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo allemaal

  Voor degenen die failliet zijn, Interdit Bancaire, of die projecten en anderen hebben, maak je geen zorgen, want de kredietfinanciering van onze instelling kan helpen met de lening.

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Rolandgadner@outlook.de
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
  twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
  E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Wir sind eine vollständig registrierte und zertifizierte Kreditfirma, die Einzelpersonen und Unternehmen gesicherte und ungesicherte Kredite zu einem sehr niedrigen Zinssatz von 1% anbietet. Wir bieten langfristige und kurzfristige Kredite an. Unser Unternehmen hat viele Durchbrüche bei der Bereitstellung erstklassiger Finanzdienstleistungen für unsere Kunden verzeichnet, insbesondere im Bereich der Kreditkonsortialisierung und der Kapitalbereitstellung für Privatpersonen und Unternehmen. Wir haben angeschlagene Branchen wieder zum Leben erweckt und wir unterstützen gute Geschäftsideen, indem wir Mittel für ihren Start bereitstellen. Wir haben ein Netzwerk von Investoren, die bereit sind, Einzelpersonen und Organisationen Mittel in beliebiger Höhe zur Verfügung zu stellen, um Geschäfte und Operationen zu starten. Wir sind eine Gruppe von energischen und erfahrenen Kreditfachleuten mit gründlichen Kenntnissen der Finanzmärkte. Im Allgemeinen bieten wir Hypotheken und Privatkredite an , Investitionsdarlehen, Zahltagdarlehen usw. Wir sind schnell in der Genehmigung und Auszahlung von Bargeld. Sie können uns über kontaktieren
  aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen