zaterdag 27 januari 2018

Kaas scoren bij "De Tijd"

Een bijna 3-4 wekelijks terugkerend ritueel, kaas halen bij "De Tijd" alhoewel, de oude kaasfabriek zie historie www.cono.nl heb ik nog wel meegemaakt, de "nieuwe" staat er al weer een tijd.

 Met een mooie, moderne winkel waar je al deze en andere uit de Beemster afkomstige lekkernijen  kan proeven. De specifieke smaak van de CONO kaas gemaakt van melk uit de omgeving en natuurlijk de Beemster is uniek en kun je nergens anders zo vers kopen.


De dames van de winkel bij de fabriek beginnen al te lachen als ik aan kom, veel Beemsterlingen komen hier met de fiets, auto's parkeren kan er maar beperkt.
 Zo'n banaan zien ze wel vaker langsrijden maar deze? en dan nog op het terrein ook? "maar ik kom toch niet van Mars?"

Meestal haal ik een paar pond en laat ik een paar brokken vacuumeren en dichtsealen, dan kan ik het een paar weken bewaren het was er vandaag heerlijk weer voor en dan maak ik meteen een mooi ritje door de Beemster, Zeevang en weer terug totaal 70 kilometertjes voor 3 pond Beemsterkaas, snijdbaar oude, belegen met Pesto en belegen met Sambal.

 Oh ja het verhaal gaat dat de productie in de nieuwste fabriek nog niet de smaak kan evenaren als in de oudere productie afdeling.


5 opmerkingen:

 1. Als je via een ander tabblad met Jesus & the mary Chain in je oren over BK leest is dat wel een flink contrast maar i.d.d. heerlijke kaas!
  De broodjes kaas uit de automaat op ons werk waren voorheen erg smakeloos. Waarop ik de distributeur heb aangeschreven met het verzoek "of er geen zakje mosterd bij kon?"
  Ik werd vriendelijk bedankt voor mijn feedback en maar ze deden er Beemsterkaas op... En nu eet ik ze graag (er zit zelfs een soort bruinbrood om!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede band Nick, mooie nummers ja wij noemen andere kaas wel eens of je op "plastic" kauwt nou ben ik geen kaasjunk maar eet zelden of nooit worst oid. op mijn brood en dan is lekkere kaas tussen twee sneetjes best wel lekker hartig.

   Verwijderen
 2. Ik heb als scholier nog bij de CONO in Stompetoren gewerkt. Mijn vader heeft er ook gewerkt tot hij op zijn 46e overleed. Wij aten thuis ook altijd kaas van de CONO. Grappig om te lezen dat jij daar dus ook nog langs fietst.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Erwin, ja de kaasfabriek in Stompetoren weet ik ook nog van, een oude klant van ons heeft daar al het RVS. verwijderd voordat de fabriek gesloopt werd.....vrachten vol heeft hij er uit gereden. Mooi dat dit soort bedrijven heeft weten te overleven zonder hun eigen identiteit te verliezen. De klanten staan er altijd weer verrukt hun pondje en kilo's kaas te kopen, soms tassen vol voor familie etc.

   Verwijderen