maandag 15 januari 2018

Regen en sneeuwruitje werkt goed!

Het door mij geplaatste ruitje in de kap werkt goed.
Afgelopen weken in de regen en mist gereden, maar dat waren geen hevige buien en niet de volledige rit dus niet maatgevend.


Vanavond kwam de regen met bakken uit de lucht, vanaf het werk tot thuis voor de garage; vorig weekend had ik de ruimte tussen het deflectie ruitje en de rand op de kap al met tape dichtgemaakt omdat hier veel water door naar binnenkwam, dit is nu ook opgelost.


Omdat er ook de door mij beoogde ombuiging en vermenging van koude, met warme lucht boven in de kap plaatsvindt blijven de zijruiten max. 75% minder beslagen, geen directe koude wind op mijn gezicht, en het belangrijkste voordeel is dat het zicht veel beter is omdat het vizier goed op een kier kan blijven staan zonder dat je daar "last" van hebt.
Kortom, mijn probeersel werkt goed en houden we erop/in.

Twee weken geleden heb ik het linker zij ruitje behandeld met anticondens van MSA, en rechts met ditzelfde goedje van Dräger, beide maken het goed en hebben dezelfde standtijd dus.....

9 opmerkingen:

 1. Dat moet ik ook maar eens gaan proberen. Dank voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat moet een goed gevoel geven. Ik heb zelf een dubbel 'glas' gefröbeld op het minivizier van de DF, moet ik eigenlijk nog over bloggen (maar dingen die moeten...:-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, Mick, graag iets over schrijven! Ik wil mijn minivizier ook nog aanpassen, maar weet nog even niet hoe ik dat het handigste kan doen ivm de kromming in het vizier. Ik heb wel de zijruitjes van de Intercitybike-kap dubbel gemaakt, werkt heel behoorlijk.

   Verwijderen
  2. Reinier, hoe heb je die zijruitjes "dubbel" gemaakt?

   Verwijderen
  3. Zie mijn blog: http://intellifiets.blogspot.nl/2017/09/mistig-binnen-en-buiten.html
   Eigenlijk moet ik de naden nog een keer goed dichtkitten, er komt soms een lichte aanslag tussen de ruitjes. Qua zicht is het nog wel goed genoeg. Net niet perfect dus.
   Ik ga jouw deflector ook eens proberen. Rijden in de regen is nooit mijn hobby geweest, dan pak ik toch de auto. Maar de files lopen op dit moment echt de spuigaten uit en dan zit ik toch liever in de fiets. Maar dan wel droog en met goed zicht.

   Verwijderen
 3. Willem, je kijkt nu dus alleen maar door het spleetje? Pak 'm beet 3 cm opening? En zit het extra viziertje nu binnen of juist buiten het normale vizier? En wat heb je nu met tape dichtgemaakt? Foto's zijn niet zp duidelijk voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het direct gezicht via het spleetje, is ca. 3 cm. indirect door het vizier maar in het donker en met tegenlicht focus ik op het spleetje. het "deflectorviziertje" zit aan de binnenkant, anders kan er nooit wind tegen het "grote" vizier blazen. Het deflectorviziertje zit er met drie klittenband strookjes in en tijdens de eerste regenrit vloeide het water rijkelijk naar binnen dus heb ik de kier boven het klittenband met zwart isolatietape dicht gemaakt....nu heerlijk comfortabel droog. Vanavond met de hagelbuien en harde wind het extra viziertje er bij gezet aan de loefzijde en dat scheelt weer flink knijpen met de ogen.....was een gelukkig Velonaut.

  BeantwoordenVerwijderen